I- ANKARA ANTLAŞMASI UZATMA -EXTENSION- BAŞVURULARI
Ankara Anlaşması Vizesi (ECAA) ile Hollanda'ya yerleşip firma kuran kişiler genellikle 1 yıl süreli oturum hakkı almış kişilerdir.
Bu ilk alınan 1 yılın sonrasında ise vize uzatma başvurusu vize bitimine 28 gün kaldığı tarihten itibaren yapılabilir, daha öncesinde ise yapılamaz. Bu uzatma visa başvurusu eğer doğru şekilde ve doğru evraklar ile yapılırsa bakanlık tarafından genellikle 3 yıllık uzatma vizesi verilir. Bu 3 yıllık alınan vize akabinde aday son bir kez daha uzatma visası başvurusu yapar ve genelde 3 bazen de 1 sene olmak üzere kendisine ve varsa bağlı kişilere son uzatma vizesi verilir. Böylece 1-3-1 yani 5 yıllık toplam Ankara Antlaşması (ECAA) süreci tamamlanır ve INDEFINITE yani Süresiz oturum başvuru sürecine geçilir.
II- ILR ( Indefinite Leave to Remain ) SÜRESİZ OTURUM BAŞVURUSU
Ankara Anlaşması kapsamında serbest meslek sahibi, çalışan veya bu ikisinden birinin bağımlısı olarak Hollanda ve Almanya’da toplam beş (5) yıl yaşadıktan sonra süresiz oturma hakkı kazanabilirsiniz.
Ayrıca son 5 yılda, her yıl için 180 günden fazla Hollanda ya da Almanya dışında bulunmamalıdır.
Ankara Antlaşması Uzatma başvuruları, -ILR- süresiz oturum ve vatandaşlık başvuruları detaylı bilgi için info@gmsconsultancy.com mail adresinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.
III-ANKARA ANTLAŞMASI BAŞVURUSU VE DEVAM EDEN SÜRECE İLİŞKİN SORULAR
1-Ankara Antlaşma vizesi ile ailemi Hollanda/Almanya'ya götürebilir miyim?
Ankara Anlaşma vizesi almış kişiler bu anlaşma ile eş ve çocuklarını da vize alma koşuluyla getirebileceklerdir. Ankara Anlaşması vizesi almış kişiler eş ve çocukları içinde vize başvurusunda bulunup Ankara anlaşması vizesi almış eşin vize süresi kadar vizelerini alabilirler. Hollanda/Almanya Çalışma vizesi ile, bakmak zorunda olduğunuz 18 yaşından küçük çocuklarınız ve eşiniz de sizinle birlikte gittiğiniz ülkede kalmaya devam edebilir. Eş ve çocuklarınıza ilk 3 yıl için, çalışma izni vizesi verilmez. Ancak, devlet okullarında eğitim almaları mümkündür. Eş ve çocuklara, 3. yıldan sonra istedikleri işte çalışmaları için Çalışma Vizesi izni başvuru hakkı tanınır.
2-Ankara Antlaşması vize başvuruları olumsuz sonuçlanırsa ne yapılabilir?
Vize başvurusuna ret kararı cıkmış ise tekrar başka bir başvuru yapılabilir. Diğer yandan başvuru sahibi ret kararının yanlış olduğunu düşünüyorsa gerekçeli ret kararı kendisine ulaştığı tarih itibarıyla 28 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahiptir.
3- Ankara Antlaşması ile hem kendi işimde hem de başka bir işte çalışabilir miyim?
Ankara Antlaşma vizesini almış kişiler Ankara anlaşması vizeleri ile Hollanda/Almanya devletinde hem kendi işlemlerini yapıp hemde ek bir işte çalışmaları anlaşma uyum koşulları gereğince yasak bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ankara Anlaşması vizeleri ile başka bir firmada ek iş yapamaz. Ankara Anlaşması sahibi farklı bir firmada iş hayatına devam edecek olması halinde ise Hollanda/Almanya devletinin Oturum İzni belgesini edinmelidir.
4- Ankara Anlaşması vizesi başvuruları sırasında ''Mülakat'' uygulaması var mıdır?
Hollanda ve Almanya devleti ile Türkiye Cumhuriyeti devleti arasında imzalanan ve başvuru sahibine vatandaşlık alma hakkı tanıyan bu anlaşma başvuruları direk olarak gidilecek ülkeye yapılmaktadır. Türkiye'de bulunan Hollanda/Almanya Konsolosluklarına ve Hollanda/Almanya’yaKonsolosluklarının yetkili temsilciliklerine Ankara Anlaşması başvuruları yapılamaz. Bu sebeple, Ankara Anlaşma vizesi başvuruları sırasında ''Mülakat'' uygulaması diğer bir deyişle yüz yüze görüşme bulunmaz.
5-Başvurular ne kadar sürede sonuçlanır ?
Türkiye'den yapılan başvurular önceki yıllarda 3-6 hafta gibi bir sürede sonuçlanıyordu ancak son dönemde Covid-19 global pandemisi nedeniyle sürecin sonuçlanması uzayabilmektedir.
6-Bazı örnek serbest meslekler nelerdir ?
Ankara antlaşması vizesi ile yapılabilecek işlerden bazıları şunlardır:
Aşçılık
Öğretmenlik (özel ders veren)
Kuaför/Berberlik
Terzilik
IT Uzmanlığı / Web tasarımcılığı
Restaurant/Cafe işletmeciliği
Tamircilik
Çocuk bakıcılığı
Tesisatçılık / boyacılık
Temizlikçilik
Danışmanlık (Finans, yönetim vs alanlarında)
Yaşlı Bakımı
Hemşirelik
7-Ankara Antlaşması Vizesi'ne başvurmak için, başvuru aşamasında herhangi bir işte çalışıyor olmam gerekiyor mu?
Hayır. Ankara Antlaşması Vizesi’ne başvuruda bulunmak için başvuru esnasında çalışıyor olmanız gerekmiyor. Başvuru için gerekli olan koşul; başvuracağınız ülkede kurmak istediğiniz iş için yeteri kadar sermaye ve deneyiminizin olmasıdır.
8- ECAA Vizesi’ne başvurduğum ülkeden de başvurabilir miyim? Başvurunun oradan yapılması halinde işlem süresi ne kadar olur?
Evet. ECAA vize başvurunuzu başvuracağınız ülkeden de yapabilirsiniz. Bu durumda işlem süresi; evraklarınızı vize başvuru merkezine teslim ettiğiniz tarihten itibaren 3 hafta ile 6 ay arasında değişmektedir. Vizeniz sonuçlanıncaya kadar başvurduğunuz ülkeden çıkma hakkınız yoktur.
9- Hiç İngilizce, Almanca, Flemenkçe bilmiyorum, Ankara Antlaşması Vizesi’nden faydalanabilir miyim?
Dil bilme zorunluluğu yoktur fakat Ankara Antlaşması Vizesi’nden faydalanabilmeniz için, en az yapacağınız iş ile ilgili müşterilerinizle iletişim kurabilecek kadar dil bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.
10- ECAA Vizesi ile Hollanda ya da Almanya’ya gittiğimde, orada zorunlu bir bulunma sürem olacak mı? Ülkeye istediğim kadar giriş çıkış yapabilir miyim?
Hollanda ya da Almanya’da zorunlu olarak bulunma süreniz yoktur. İstediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz ancak bir defada 6 aydan fazla Hollanda ya da Almanya dışında bulunmanız veya bir takvim yılı içerisinde 186 günden fazla başvurduğunuz ülke dışında bulunmanız durumunda, kalıcı oturum değerlendirmesinde sorun yaşama ihtimaliniz yüksektir.
11- Ankara Antlaşması kapsamında Hollanda/Almanya'da yaşayıp vatandaşlık başvurusu için gerekli olan süre sonunda, Hollanda/Almanya vatandaşlığına başvurmak istiyorum. Vatandaşlık başvurumun olumlu sonuçlanmasında gittiğim ülkede geçirdiğim sürenin bir etkisi olur mu?
Ankara Antlaşması Vizesi ile Hollanda. yada Almanya'da yaşarken vizenizin devam etmesi için bir seferde 6 aydan fazla Almanya/Hollanda dışında bulunmamanız gerekir. Ancak vatandaşlık başvurunuz değerlendirilirken dikkat edilen nokta, gittiğiniz ülkede ne kadar çok zaman geçirdiğiniz ve ülkeyi ne kadar benimsediğinizdir. Gittiğiniz ülkede ne kadar çok yaşarsanız vatandaşlık başvurunuza etkisi o kadar olumlu olacaktır.
HOLLANDA/ALMANYA'DA YAPILACAK İŞ İÇİN GEREKLİ SERMAYE
1. ECAA Vizesine başvuruda bulunarak gideceğim ülkede kurmak istediğim iş için ne kadar sermayeye ihtiyacım var?
Ankara Antlaşması'na başvuruda ihtiyacınız olan sermayeyi belirlemek için; aynı işi Türkiye’de kurmak için ne kadar sermayeye ihtiyacınız olduğunu hesaplayıp, daha sonra bu miktarı euro olarak değerlendirmeniz yeterli olacaktır. Bu miktar genel itibariyle 5 bin euro ve üstü olarak değerlendirebilirsiniz.
2. Ankara Antlaşması Vizesi ile Almanya'ya giderken, yaşam giderlerim için yanımda ne kadar para götürmeliyim?
Kuracağınız şirket para kazanmaya başlayıncaya kadar, yanınızda yaşamınızı idame ettirebilecek kadar para götürmeniz gerekmektedir. Miktar şu şekilde hesaplanır; bir aylık gideriniz 1.500 Euro şirketinizin kâra geçmeye başlama süresi ise 12 ay olarak düşünülmektedir. Yani Ankara Antlaşması ile Avrupaya giderken kuracağınız iş için gerekli olan sermayenin dışında, yaşam giderleriniz için yanınızda, 18.000 Euro götürmeniz gerekmektedir.
3. Ankara Antlaşması Vizesi’ne başvurmak için sermaye olarak evimi göstersem olur mu?
ECAA Vizesi başvurusunda, banka hesabınızda en az 6 aydır bulunan nakit parayı sermaye olarak gösterebilirsiniz. Size ait evi satarak nakde dönüştürüp parayı bankaya yatırmayı tercih edebilirsiniz. Ancak bunun için bir anda hesaba yatan paranın, size ait olan bir evin satışından geldiğini, evin satış bedelinin gerçek bedel ve bankaya yatan para miktarının bu bedel kadar olduğunu ispatlamanız gerekmektedir.
4. Ankara Antlaşması kapsamında yapmak istediğim işin sermayesi için 60 bin TL değerindeki altınlarımı bozdurup bankaya yatırsam, bu para göstermem gereken sermaye koşullarını karşılar mı?
Sermaye için bozdurduğunuz 60 bin TL değerindeki altınların size ait olduğunu resmi olarak ispatlamanız ve belgelemeniz çok mümkün olamadığı için sıkıntı yaşayabilir, hatta ret cevabı alabilirsiniz.
HOLLANDA/ALMANYA'DA YAPILACAK İŞ İMKANLARI
1. Ankara Antlaşması Vizesi ile Hollanda'da kontratlı olarak hizmet verebilir miyim?
Kontratlı olarak firmalara hizmet vermenizde bir sakınca yoktur ancak sadece tek bir firma ile kontrat yaparak sürekli aynı firmaya hizmet verilmesi, o firmanın çalışanı gibi görünmenize neden olabilir. Böyle bir durumda vize uzatma başvurunuz reddedilebilir.
2. Ankara Antlaşması Vizesi ile bir arkadaşımla ortak olarak iş kurabilmem mümkün mü?
Bunun için, ikinizin de yapacağınız iş hakkında bilgili ve bu işi yapmak için birbirinize ihtiyaç duyuyor olmanız gerekmektedir. Sadece arkadaşınız da vizeden faydalanabilsin diye ortak iş kurmak üzere Ankara Antlaşması Vizesi’ne birlikte başvuramazsınız. İki kişinin ortak iş kurmak üzere Ankara Antlaşması Vizesi’ne başvurması önerilen bir seçenek değildir. Bunun yerine ortak olmak isteyen kişilerin, ayrı ayrı başvuruda bulunup, gittikten sonra ortak iş yapmaları tavsiye edilir.
3. Mimarım, Ankara Antlaşması kapsamında, Almanya'da mimarlık ofisi açmak istiyorum. ECAA Vizesi’ne diş hekimi bir arkadaşımla ortak olarak başvurup, bu işi ortak yapabilir miyiz?
Bir ortakla beraber Ankara Antlaşması Vizesi’ne başvuracaksanız, Hollanda'da kuracağınız iş ile ilgili ortağınızın ve sizin birbirinize işle ilgili deneyim ve bilgi konusunda ihtiyacınız olmalıdır. Mimarlık ofisi açabilmek için bir diş hekimine ihtiyaç duyulmayacağından, bu iş için ortak olarak başvuramazsınız.
4. Diş Hekimiyim, ECAA Vizesi ile kafe açabilir miyim?
Kafe işletme ile ilgili tecrübeniz varsa bunu yapabilirsiniz. Böyle bir tecrübeniz yoksa, kafe açıp orada eleman istihdam edebilecek maddi güce sahipseniz kafe açabilirsiniz.
5. Avukatım ve ECAA vizesi ile İngiltere’de avukatlık yapamıyorum. Ne iş yapabilirim?
Bildiğiniz üzere ECAA vizesi artık İngiltere için geçerli değildir. Türkiye'de baroya kayıtlı avukatsanız QLTS programı kapsamında İngiltere'de baroya kayıt olabilirsiniz. Şirketimiz bu konuda danışmanlık yapan ve eğitim veren tek firmadır.
6. Öğretmenim, Ankara Antlaşması kapsamında öğretmenlik yapabilir miyim?
Evet, öğretmenlik yapacağınız alanla ilgili her türlü bilgiyi öğrencilerinize aktaracak kadar dil bilmeniz ve bunu uluslararası geçerliliği olan bir sınav ile belgelendirmeniz koşuluyla, her dalda öğretmenlik yapabilirsiniz.
7. Kendime yeni bir iş yeri açmadan Hollanda’daki bir şirkete ortak olmak için Ankara Antlaşması'ndan yararlanmam mümkün mü?
Evet. Kendiniz bir iş yeri kurmadan, halihazırda bir iş yerine ortak olarak Ankara Antlaşması'ndan faydalanabilirsiniz. Ancak bunun için bazı koşulların uygun olması gerekmektedir.
Bu koşullar;
Kendinize ait olan parayı ortak olacağınız iş yerine yatırmanız
Ortak olmak istediğiniz işyeri sahibinin; sermaye, yetenek ve yönetim konusunda size ihtiyaç duyuyor olması
Ortak olduğunuz şirketten kazanacağınız kâr payının, hem sizin hem de yanınızda götüreceğiniz aile bireylerinin geçimini sağlamak için yeterli olması
Ortak olacağınız şirketin geçmiş dönemlere ait bilanço ve muhasebe kayıtlarının sunulması.
8. ECAA Vizesi ile gittiğimde, ev sahibimden onay almak ve sigortasını yaptırmak kaydıyla, yaşadığım evin bir odasını depo olarak kullanabilir miyim?
Bu konu tamamen ev sahibiniz ile aranızdaki anlaşmaya bağlıdır. Ev sahibiniz onayladığı sürece bunu yapabilirsiniz. Ankara Antlaşması Vizesi’nde bu isteğinize engel olacak bir madde bulunmamaktadır.
9. Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında açtığım iş yerinde çalıştıracağım personeli Türkiye’den temin edebilir miyim?
Açmak istediğiniz iş yerinde çalıştırabileceğiniz niteliklere sahip kişiler gittiğiniz ülkede bulunuyorsa, çalıştıracağınız kişileri Türkiye’den temin edemezsiniz.
10. ECAA Vizesi ile gittiğim ülkede herhangi bir işte çalışabilir miyim?
ECAA Vizesine başvurmak için kendi işinizi yapmak üzere oluşturduğunuz iş planınızın ve bu işi kurmak için kullanabileceğiniz sermayenizin olması gerekmektedir. Bu kapsamda sadece kendi işinizi yapabilirsiniz. Başka bir işverenin yanında çalışamazsınız.
AİLE VE YAŞANTI
1. Annem hasta ve bakımından ben sorumluyum. Ankara Antlaşması Vizesi ile giderken annemi de yanımda götürmemde yasal bir engel var mı?
Annenizi yanınıza almanız bazı koşullara bağlıdır.
Bu koşullar;
Annenizin hiçbir gelirinin olmaması
Annenizin sizden başka çocuğunun olmaması
Annenizin bakıma muhtaç olduğu ve sizden başka kendisine bakacak kimsenin olmadığı ispatlanması
2. ECAA Vizesi ile giderken vize kapsamında yanımda götürebileceğim çocuklarım için bir yaş sınırı var mı?
Evet, bir yaş sınırı bulunmaktadır. Daha önce 18 olan bu yaş sınırı 21’e çıkarılmıştır. 21 yaş ve altındaki çocuklarınızı ECAA kapsamında yanınızda götürebilirsiniz.
3. Ankara Antlaşması Vizesi'ne başvuracak olan kişinin eşi ve çocukları için ayrı bir vizeye başvurma şartı var mı? Yoksa sadece o kişinin ECAA Vizesi sahibi olması, ailenin diğer bireylerine de oturma hakkı kazandırıyor mu?
Ankara Antlaşması Vizesi alacak olan kişinin eşi ve çocukları, bu kapsamda oturma izni almak için Dependant vizesine başvurmalıdırlar. Dependant vizesi için başvuru, Ankara Antlaşması Vizesi başvurusu ile aynı anda yapılabileceği gibi, başvuran kişinin vizeyi almasından sonra da başvurulabilir.
4. Ankara Antlaşması vizesi kapsamında Hollanda/Almanya'ya yerleştikten ve işimi kurduktan sonra ailemi yanıma alabilir miyim?
Evet. İşinizi kurduktan sonra da ailenizi yanınıza alabilirsiniz. Bunun için; ailenizi geçindirecek kadar gelir elde ettiğinizi, evinizin aileniz için de müsait olduğu gibi detayları gösteren belgelerin, aileniz için yapılacak olan Dependant vizesi başvurusu sırasında konsolosluğa sunulması gerekir.
5. Ankara Antlaşması ile iş kurduğumda eşimin de resmi olarak çalışma hakkı olur mu? Eşimin çalıştığı takdirde elde edeceği kazanç, 1 yılın sonunda beyan etmemiz gereken kâr oranına yansıtılabilir mi?
Eşinizin de resmi olarak çalışma hakkı var ancak 1 yılın sonundaki kâr oranının belirlenmesinde yalnızca Ankara Antlaşması Vizesi’ne sahip olan kişinin kazancı esas alınır. Bu konu hakkında detaylı bilgi için yıl sonunda muhasebeci ile birlikte bir değerlendirme yapılması daha uygun olacaktır.
6. Ankara Antlaşması kapsamında Hollanda/Almanya'da yerleşmiş olan öğrenim çağındaki çocuklar, lise ve üniversiteye devam edebilmek için ödeyecekleri okul ücretleri konusunda, İngiliz vatandaşları ile aynı haklara sahip olabiliyorlar mı?
Ankara Antlaşması Vizesi'ne sahip olan kişinin beraberinde götürdüğü üniversite çağındaki çocukları, uluslararası öğrenci statüsünde eğitim hayatlarına devam edebilmektedir. Üniversite eğitimi için ödemeleri gereken ücret ülkelerin kendi vatandaşlarından fazla olmaktadır. Lise çağındaki çocuklar ise; devlet liselerinde ücretsiz, özel liselerde ise okulun ücretine göre ücretli eğitim alabilir.
7. Ankara Antlaşması Vizesi ile Almanya’da yaşıyorken çocuklarımın yararlanacağı sağlık haklarında bir sınırlama var mı?
Sağlık hizmetleri her ülkenin kendi sigorta sisteminin uygulamasına göre değişmektedir. Aylık belirli bir ücret karşılığında sağlık sigortanızı yaptırabilirsiniz.
8. Eşimle ayrıldık ve çocuklarımız var. ECAA Vizesi ile giderken çocuklarımı yanıma alabilir miyim?
Çocuklarınızı yanınıza alabilmeniz için eşinizden TAM MUVAFFAKNAME almanız ve vize başvurusunda bu belgeyi de sunmanız gerekmektedir. Ayrıca, eşinizin izni olmadan çocuklarınızı yurt dışına çıkarmanıza, Türkiye Cumhuriyeti yasaları da izin vermemektedir.
9. Bekarım ve bakmakla yükümlü olduğum kimse yok. Ankara Antlaşması kapsamında; annem, babam, kız kardeşim, kız kardeşimin eşi ve yeğenim benimle birlikte gelebilir mi?
Ankara Antlaşması Vizesi'ne sadece bakmakla yükümlü olduğunuz aile bireylerini dahil edebilirsiniz. Bahsi geçen aile bireyleri kapsamında, eş ve 21 yaşından küçük çocuklar bulunmaktadır. Bekar iseniz; ECAA vizesi kapsamında sadece kendiniz gidebilirsiniz. Sözünü ettiğiniz kişiler, ayrıca Ankara Antlaşması'na başvurup hak kazandıkları taktirde gidebilirler.
10. Ankara Antlaşması Vizesi'ne başvuruda bulunan kişi evli olmadığı halde birlikte yaşadığı hayat arkadaşını da yanında götürme hakkına sahip mi?
Evet. Başvuru sahibi evli olmadan; 2 yıl ve daha uzun süredir birlikte yaşadığı bir hayat arkadaşını yanında götürebilir. Ancak 2 yıldan fazla birlikte yaşadıklarını; fatura, ikâmetgah ve benzeri belgelerle ispatlanması gerekmektedir.
11. ECAA Vizesi'ne sahip olan kişi, birlikte yaşadığı hayat arkadaşını ortak girişimci statüsü ile mi yoksa Dependant vize ile mi yanına alabilir?
Bunun için ortak girişimci olmaya gerek yoktur. ECAA Vizesi sahibinin birlikte yaşadığı hayat arkadaşının, Depenant vizesine başvurması yeterlidir. Bu vize ile Hollanda/Almanya’da yaşama, kendi işini kurma veya başka bir işte çalışma haklarına sahip olur.
12. ECAA Vizesi ile Hollanda/Almanya'da devlet yardımı alabilir miyim?
Ankara Antlaşması Vizesi ile Hollanda/Almanya'da yaşıyorken devlet yardımlarından faydalanamazsınız. Maddi yardım talebinde bulunursanız, kurduğunuz işte kendinizi geçindirebilecek kadar para kazanamadığınız anlaşılır ve bir dahaki vize uzatma talebiniz reddedilir. Ancak Hollanda/Almanya’da yaşamaya başladıktan 5 yıl sonra, süresiz oturum izni hakkı kazandıktan sonra devletten yardım talebinde bulunabilirsiniz.
13. ECAA Vizesi ile Hollanda/Almanya’ya gittiğimde, oradan ev almak için banka kredisi kullanabilir miyim? Kullanabiliyorsam hangi koşullar gereklidir?
Hollanda/Almanya'dan ev satın almanızın ya da bunun için kredi kullanmanızın Ankara Antlaşması Vizesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Kredi kullanmanız tamamen oradaki bankaların kredi kullandırma koşullarını karşılayıp karşılamamanızla ilgilidir.
RET SEBEPLERİ
1. Ankara Antlaşması Vizesi başvurum reddedildi, sebebi ne olabilir?
Vize başvurunuzun reddedilmesinin bir ya da birden fazla sebebi olabilir.
Bu sebepler;
Başvuruda bulunan kişinin iş planın yetersiz görülmesi
İngilizce bilmiyor olması
Daha önce Hollanda/Almanya'ya hiç gitmemiş olması
İş planına yeterince hâkim olmaması
İş planında şirket isminin geçmemiş olması
Başvuruda bulunan kişinin daha önce kendine ait bir iş yerinin olmaması
Yapmayı planladığı iş ile ilgili deneyiminin yetersiz görülmesi
Vize başvurusunu değerlendiren memurun ikna olmaması
Yukarıda saydığımız özelliklerden herhangi bir ya da birden fazlasını taşıyor olmanız başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olur.
2. ECAA Vizesi başvurum reddedilirse, bu konuda Göçmenlik Mahkemeleri'ne herhangi bir itirazda bulunma hakkım var mı?
ECAA Vizesi başvurunuzun reddedilmiş olmasının haksız olduğunu düşünüyorsanız, itiraz etme hakkına sahipsiniz. Ancak Göçmenlik Mahkemeleri Ankara Antlaşması Vizesi ile ilgilenmemektedir. Yapmanız gereken; direk Yüksek Mahkeme’ye gidip karar düzeltme ya da tazminat talebinde bulunmaktır. İtirazınız haksız görülürse, karşı tarafın masraflarını ödemeniz gerekir.
3. Daha önce başka bir ülkeye vize için başvuruda bulunup ret almış olmam, Ankara Antlaşması Vizesi için olumsuz bir etken olabilir mi?
Hayır. Başka ülkeden ret cevabı almanız, Ankara Antlaşması vize başvurunuzu olumsuz etkilemez. Ancak, ret ile ilgili olarak ülke güvenliğini tehdit edecek bir durum saptanırsa size vize verilmeyebilir.
4. Daha önce ECAA Vizesi ile Hollanda/Almanya'da iş kurdum. Uzatma işlemleri sırasında Türkiye’ye dönmek zorunda kaldığım için vizeyi uzatamadım. Bu durumda ECAA Vizesi'ne tekrar başvurabilir miyim?
Evet. Tekrar başvuruda bulunabilirsiniz ancak başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimalini anlayabilmek için, daha önce kurduğunuz şirketle ilgili fatura ve benzeri evrakları ve şirketinizin durumunu incelememiz gerekiyor. Şirketiniz iyi durumda ise başvurunuz olumlu sonuçlanabilir.
5. Türk ve Bulgar olmak üzere iki vatandaşlığım var. Çift vatandaşlı olmam Ankara Antlaşması Vizesi’ne başvurmam için engel teşkil eder mi?
Bulgaristan bir Avrupa Birliği ülkesi olduğu için, Bulgar vatandaşı olarak dilediğiniz zaman Hollanda ya da Almanya’ya gidebilir, istediğiniz işte çalışabilir ve istediğiniz kadar orada kalabilirsiniz. Bunun için Ankara Antlaşması Vizesi'ne başvurmanıza gerek yok.
6. Öğrenci vizesi ile başvurduğum ülkede öğrenim görüyorken, Ankara Antlaşması (ECAA) Vizesi'ne başvurabilir miyim? Başvuruda bulunabilmek için mezun olmayı beklemem gerekir mi?
Başvurduğunuz ülkede öğrenim görüyorken Ankara Antlaşması Vizesi'ne başvurabilirsiniz. Mezun olmayı beklemenize gerek yok. Burada önemli olan, bulunduğunuz ülkede yasal bir vize ile bulunuyor olmanız.
Telif Hakkı © 2022 GMS LEGAL CONSULTANCY - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.